Vučić: Pred put u Ohrid ću narodu reći kako sve vidim i šta mislim

FOTO: Instagram/buducnostsrbijeav

Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine, Miroslav Lajčak, danas dolazi u Beograd. Tu će, kao i prethodno u Prištini, boraviti dva dana, a za sada je potvrđeno da će se on, i to već danas, sastati sa srpskim predsednikom.

Poseta evropskog izaslanika Prištini i Beogradu, dolazi uoči susreta dvojice lidera, Vučića i Aljbina Kurtija, 18. marta u Ohridu u Severnoj Makedoniji, a s ciljem razgovora o implementacionom aneksu sporazuma sa čijim su se baznim delom 27. februara usaglasili.

U četvrtak i petak Lajčak je čak dva sastanka održao u Prištini sa Kurtijem, od kog je, kako je potvrdio u intervjuu za KoSSev, dobio predloge za implementaciju evropskog sporazuma.

Sa istom namerom dolazi danas i u Beograd, gde će takođe dva dana imati sastanke sa Aleksandrom Vučićem.

Ipak, o tim sastancima Vučić danas nije hteo mnogo da otkriva.

„Da ja ne govorim mnogo o susretu sa Miroslavom Lajčakom. Ja ću danas i sutra biti sa njim i pokušati da radim, da vidim šta je to, ne pre svega o čemu možemo da maštamo i šta ćemo da pričamo, već šta je to što možemo da uradimo“, kazao je danas Vučić odgovarajući na pitanja novinara nakon što je prisustvovao obeležavanju početka radova na izgradnji industrijskog parka VGP Park Beograd.

Ponovio je i danas da ne zna šta je smisao susreta i sastanaka – „ako neko još uvek nije spreman da razgovara, a kamoli da implementira Zajednicu srpskih opština“.

Najavio je i da će se u sredu ili četvrtak, pred put u Ohrid, obratiti narodu.

„Reći ću kako sve vidim, šta mislim o svemu i šta je to što nam je činiti u narednom periodu“, kazao je Vučić.

Njegov sastanak sa evropskim zvaničnikom, kako je najavilo Predsedništvo Srbije, počinje u 14.30.

O francusko-nemačkom predlogu koji je u međuvremenu preimenovan u Evropski, a potom postao Sporazum Evropske unije, čitajte na našoj tematskoj stranici: Evropski predlogPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.