Vučić ponovo o sanducima i čuvanju mira: Ne pada na pamet da mandat završavam ratovima

„Sve što mogu daću, da sačuvam živote naših ljudi, da nijednoj majci dete ne vratim u sanduku, jer nismo gradili puteve da bi se to dešavalo, već da bismo čuvali mir“, poručio je večeras Aleksandar Vučić iz Niša, govoreći o rešavanju kosovskog pitanja.

Predsednik Srbije pregovara svakodnevno sa Prištinom samo da ne bude sukoba, otkrio je večeras u intervjuu na niškoj televiziji Belle Amie.

Osim što pregovara, Vučić će takođe „čvrsto i tvrdo“ čuvati nacionalne i državne interese, kaže.

Mišljenja je da je uspevao da ih sačuva u prethodnih 8 godina, iako je, kako kaže, „to izgledalo kao hod po žici i gotovo nemoguće“.

„Vi ćete videti po posetama koje ćemo da imamo u narednim mesecima. Ceo svet biće u Srbiji i to je slika Srbije, to je slika naše zemlje, kao i što smo sve ovo uradili“, kazao je Vučić.

Upravo zbog toga kaže da ne želi da predsednički mandat završava ratovima, ali je ujedno i večeras ukazao na snagu Vojske Srbije.

„Ne pada na pamet da svoj mandat završavam ratovima i sukobima, iako smo našu vojsku značajno ojačali i osnažili i to kao faktor odvraćanja“, naveo je predsednik.

Vučić se i večeras osvrnuo na predstojeću olimpijadu, ali i činjenicu da će na njoj uzeti učešće i sportisti sa Kosova.

Ponovo je govorio o takmičarkama u džudou iz Srbije, koje je pohvalio, ali i uputio im savet, kako da reaguju u slučaju da ne osvoje zlato, tj, ukoliko prvo mesto pripadne džudistkinji sa Kosova koja iza sebe ima seriju zlatnih medalja, a među kojima je i ona sa prethodne olimpijade održane u Riu 2016. godine.

„Jedino me brine kako će to da izgleda ako ovi iz Prištine, pošto su oni u olimpijskom komitetu, ako ona (džudistkinja sa Kosova) osvoji zlato, ona je favorit, najbolja je na svetu. Ja sam rekao ovim našim devojkama, ako budu morale da budu na srebrnom ili bronzanom postolju, da ostanu na postolju, jer su one zaslužile medalju, da im je ja ne oduzimam, jer nemam pravo to da radim, i nemam pravo da isključim Srbiju sa olimpijskih igara“.

Predsednik je takmičarkama u džudou takođe savetovao da ostave politiku i rešavanje kosovskog pitanja političarima.

Kako prenose beogradski mediji, predsednik Srbije je ranije danas u niškoj hali „Čair“, predsedavao sastankom stranačkih odbora SNS centralne Srbije i Kosova i Metohije.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.