Mladi iz Gračanice uručili novčanu pomoć i higijenska sredstva braći Radosavljević iz Leposavića

Foto: Leposavić portal, Fejsbuk

Omladinski savet lokalnog delovanja Gračanica prikupio je i u petak uručio 50.000 dinara i higijenska sredstva dvojici mladića iz Leposavića koji su ostali da žive sami bez roditelja, prenosi Leposavić portal.

„O sudbini braće Radosavljević iz Leposavića saznali smo na društvenim mrežama i odmah smo se odlučili da pokrenemo akciju prikupljanja pomoći kako bi im olakšali život i svakodnevne aktivnosti u skladu sa našim mogućnostima. S’ toga mi smo im uručili pomoć u iznosu od 50.000 dinara i higijenska sredstva“, rekao je prilkom posete u petak, predsednik Omladinskog saveta, Dušan Borisavljević.

On je kazao da ovo nije prva humanitarna akcija mladih iz Gračanice, ali i da ih je jako dirnulo ono što su danas videli.

„Pogotovo nas je dirnula njihova želja da ostanu zajedno i da ostanu tu gde jesu. Nama je bila čast što smo mogli bar malo da pomognemo ovim mladim borcima. Iskoristio bih priliku da se zahvalim svima koji su učestvovali i pozvao bih sve koji su u mogućnosti da pomognu ovim mladim ljudima u skladu da svojim mogućnostima“, istakao je Borisavljević.

Kako prenosi Leposavić portal, Lazar i Božidar Radosavljević žive u selu Ulije nadomak Leposavića. Oni su pre pet godina ostali bez majke, a nedavno i bez oca.

Lazar, koji će uskoro da napuni 18 godina, ostao je da vodi računa o svom mlađem bratu Božidaru (15), koje je dete sa poteškoćama u razvoju. Božidar ne hoda, otežano govori i nije u mogućnosti da kontroliše fiziološke potrebe.

Kako piše dalje Leposavić portal, Lazar želi da nastavi da se stara o svom bratu, ali mu je za adekvatno lečenje i obezbeđenje osnovnih uslova za život potrebna pomoć.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.