Vučić odlikuje Grenela: Čovek koji se zalagao za to da se čuje glas Srbije; Grenel se zahvalio

Vest je ažurirana

Srbija danas slavi Sretenje – Dan državnosti. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je da će bivši američki izaslanik za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel biti odlikovan zbog svog doprinosa napretku Srbije.

Zbog toga što je uvek bio spreman da sasluša ono što su interesi Srbije i zbog toga što se zalagao da američke investicije dođu u Srbiju, kazao je Vučić nakon održavanja ceremonije obeležavanja Dana državnosti – Sretenjske akademije „Knežev zapis” u Kragujevcu.

„Mislim da je Grenel jedan od ljudi koji se neretko trudio da ima veoma balansiran pristup, što je za našu zemlju od izuzetnog značaja po pitanju Kosova i Metohije. Da li on misli drugačije od onoga što misli američka administracija, ne sasvim, ali je uvek bio spreman da čuje, da sasluša srpsku stranu“.

Čovek koji se na svakom mestu zalagao za mir i za to da se čuje glas Srbije

Odgovarajući na pitanje novinara N1 da li Vlada Srbije plaća Ričarda Grenela za lobiranje, kolike i koje su njegove zasluge za orden koji će danas primiti, rekao je da misli da ga ne plaća, ali da ne zna, jer nije u Vladi.

„Ali znam da ste obmanjivali javnost kada ste govorili da sam plaćao Blera, Šredera, Guzenbauera, Klintonove i to ne jednom. Obmanjivali ste javnost bezbroj puta, tako da verujem da to i ovog puta radite“, rekao je Vučić.

Nešto kasnije, na Tviteru se oglasio i Ričard Grenel, koji se zahvalio predsedniku Srbije, kao i celoj srpskoj Vladi na ovom priznanju.

„Hvala predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, celoj Vladi Srbije i narodu Srbije na ovoj velikoj nagradi. Danas mi je uručena najviša čast Prvog ordena državne zastave“, naveo je Grenel u objavi.

Odlikovanja su danas dodeljena i Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ iz Sočanice i Osnovnoj školi „Miladin Mitić“ iz Lapljeg Sela, kao i bivšem pripadniku Kosovske policije Dejanu Pantiću koji je uhapšen u decembru prošle godine, nakon čega su Srbi na Severu na najmanje 14 mesta podigli barikade. Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.