Vučić: Ništa im se ne sviđa, žele samo da ih priznamo, bolje da ih pustimo da pokazuju nervozu

Priština samo želi da Srbija prizna Kosovo i ništa više. Ako misle da je to realno i moguće – blago njima, mi ne mislimo, poručio je danas iz Kuršumlije predsednik Srbije nakon sastanka sa predstavnicima Srpske liste.

Kakva će biti reakcija Beograda na stalno kršenje briselskog i vašingtonoskog sporazuma od strane Prištine, upitala je danas predsednika Srbije, Rada Komazec, ispred lista Jedinstvo.

Predsednik ocenjuje da se Prištini ne sviđa Vašingtonski sporazum, ali će, kako kaže, Beograd čekati da vidi šta će još o ovom sporazumu iz Prištine da kažu.

„Ništa im se ne sviđa. Jedino što bi želeli je da Srbija prizna Kosovo i ništa više. Ako misle da je to realno i moguće – blago njima, mi ne mislimo“, poručio im je.

Kaže da se „neki čudom čude“ kada predsednik poruči zvaničnicima u Prištini vi radite svoj posao, mi ćemo svoj, pa mu kažu al’ si im rekao.

„Ne, nego treba da držim, najjača saopštenja da izdajem. Kada su nam pobili narod 2004. godine i lomili krstove i prozore na crkvama i spaljivali crkve i manastire, ništa niste preduzeli“, dodao je Vučić.

Predsednik, međutim, ima „bolje“ rešenje.

„Bolje da ih pustimo da pokazuju nervozu, a mi ćemo polako da radimo ekonomski – da pomažemo našem narodu, da razvijamo naš narod i politički čvrsto da se čuvamo i držimo, a videćemo šta će oni da rade“.

Na pitanje da li se može status Kosova rešiti na relaciji Priština-Vašington-Brisel, bez Beograda, predsednik podseća na svoje ranije tvrdnje o „pokušaju rušenja“ vlasti u Beogradu, te dodaje da im to nije pošlo za rukom.

„A to bez Beograda – možete da organizujete u Beogradu šta god hoćete, šta god želite, da smenjujete vlast u Beogradu – na najgluplji mogući način – na ulici, silom, pa im nije pošlo za rukom. Ne vidim u tome ko zna koji problem“, dodao je predsednik.

Vučić se danas sastao u kasarni „Toplički ustanak“ u Kuršumljiji sa predstavnicima Srba sa KiM.

Nakon sastanka je najavio finansijsku podršku za Srbe sa KiM – kako zaposlene, tako i nezaposlene, nove infrastrukturne projekte i još jednom se zahvalio onima koji su glasali za Srpsku listu.

Više o tome u posebnoj vesti: Vučić najavio finansijsku podršku za KiM: 200 evra za nezaposlene i po 100 evra za svako dete i svakog čoveka

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.