VOX POP: Građani Severne Kosovske Mitrovice o kosovskim izborima u nedelju

Većina ispitanih građana kaže da neće izaći na kosovske parlamentarne izbore u nedelju, a oni koji hoće da izađu, ne znaju ko su kandidati za koje će da glasaju.

TONSKI SNIMAK: "Ne interesuje me i neću da glasam!", "Izdaja!", "Što kažu, kud' vetar duva, tud' i ja idem za vetrom!“

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Marko Đurić, preneo je juče u Severnoj Mitrovici poziv srpske vlade da i Srbi sa Severa Kosova izađu u nedelju na kosovske parlamentarne izbore. Iz ove kancelarije zaključeno je da će se Srbi sa Severa Kosova "jednodušno odazvati pozivu države."

Pitali smo jutros građane Severne Kosovske Mitrovice kako komentarišu poziv od predstavnika srpske vlade i da li će izaći na izbore u nedelju.

Građani mahom nisu bili raspoloženi da daju izjave i deluju vidno uznemireno. Ubedljiva većina građana koje smo zaustavili, odbila je da da bilo kakav odgovor, odmahujući rukom i prolazeći u žurbi. Značajan broj građana koji su zastali na našu molbu, odbijali su da odgovaraju na, kako kažu, “politička pitanja”.

Većina ispitanih građana kažu da neće izaći na izbore, da ih izbori “ne interesuju” i da “ne treba izaći”. Ima i onih građana koji će izaći. Oni su nam rekli da “treba glasati”, jer ih je pozvala “naša država”. Na naše pitanje da li znaju koje su srpske političke partije na listi i ko su njihovi kandidati, ubedljiva većina ispitanika nije znala odgovor na to pitanje. Primetno je i da među građanima koji se pripremaju da izađu na izbore, većina govori naglaskom karakterističnim za područja južno od Ibra.

Poslušajte šta su nam građani Severne Kosovske Mitrovice rekli jutros o svom učešću na kosovskim parlamentarnim izborima u nedelju:

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.