Fundamentalno važno da Srbi glasaju

Izvor: RTK2 (tekst je izvorno preuzet i nije lektorisan)

 
Ambasadori Nemačke i Francuske na Kosovu u izjavi za RTK2 pozvali su kosovske Srbe, a posebno one na severu, da glasaju na izborima u nedelju, 8. juna.
 
Srpska zajednica treba da iskoristi pravo glasa i izabere svoje predstavnike koji će je predstavljati u vladi i skupštini Kosova, izjavili su ambasadori Blomajer i Davije.
 
Nemački ambasador Blomajer je istakao da Srbi treba da iskoriste pravo glasa, a da su ovi izbori velika šansa za sever Kosova.
 
“Veoma je bitno izaći na izbore i glasati, jer jedino na taj način možete biti sugurni da će vas neko zastupati. Mislim da srpska zajednica ima dobre šanse da bude prisutna u vladi i u parlamentu, ali samo ukoliko iskoriste svoj glas na izborima. Nije dobro stajati sa strane i biti uzdržan, jer na taj način omogućavate drugima da odlučuju za vas”, rekao je on.
 
“Uticaj se može ostvariti samo na taj način, a to posebno važi za građane severa Kosova, ovo je nova epoha za njih. I zato mislim da je od fundamentalne važnosti za njih da glasaju jer će se njihov glas tako čuti.
 
Francuska ambasadorka Mariz Davije smatra da će i Srbi sa severa Kosova odlučiti da glasaju.
 
“Pozivam sve ljude da odu do svog izbornog mesta i glasaju na izborima, naročito one na severu. Jako sam uverena da će i građani na severu Kosova glasati”, izjavila je Davije.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.