Solidarna diva

Narodna pevačica, Zorica Brunclik, održaće koncert na gradskom trgu "Šumadija" u subotu uveče u Kosovskoj Mitrovici, pod pokroviteljstvom PO Kosovska Mitrovica.

Ovaj koncert pada na zadušnice i noć pred kosovske parlamentarne izbore, koji će se održati po prvi put na Severu Kosova i za koje je novoimenovani direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Marko Đurić, u ime srpske vlade, juče pozvao gradonačelnike i predstavnike državnih institucija da glasaju sa ostalim Srbima na Severu Kosova.

Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica, Aleksandar Spirić, u izjavi za KoSSev kaže da se koncert održava na inicijativu Zorice Brunclik, u znak njene zahvalnosti građanima Severne Kosovske Mitrovice za snažnu solidarnost koju su pokazali prema poplavama pogođenom stanovništvu u Srbiji, te da se uveliko dešava i jedna šira kulturno-sportska manifestacija – festival sporta "Kosovo i Metohija" u Zubinom Potoku od 2. do 7. juna.

"U znak zahvalnosti građanima Kosovske Mitrovice, koji su uskočili u najtežim trenucima, kada je poplavama i ostalim nedaćama pogođena država Srbija i dali svoj doprinos solidarnosti, a svakako i humanosti, gospođa Brunclik će održati koncert na trgu "Šumadija". Privremeni organ opštine Kosovska Mitrovica odužiće se građanima koncertom na inicijativu upravo Zorice Brunclik, koja je izrazila želju da bude u Kosovskoj Mitrovici. U tom događaju učestvuje i grupa 'Prezent marketing' iz Kosovske Mitrovice, koja će organizovati i modnu reviju. Učestvovaće i kulturno umetničko društvo 'Kosovski božur', kao i pevač Slobodan Boba Rakić," rekao je Spirić za naš portal.

Predstavnica odnosa sa javnošću za, kako nam je rekla, obožavatelje Zorice Brunclik, Vanja Tutić, za naš portal je potvrdila dolazak Zorice Brunclik u Kosovsku Mitrovicu, ali je naglasila da Brunclikova ne želi da bude deo bilo kakvih predizbornih momenata i posavetovala nas je da nakon koncerta uzmemo izjavu od pevačice, jer će ona tada biti sigurno dostupna.

"Stopostotno je tu. Stopostotno dolazi u subotu. Evo, ovde, meni piše u tefteru. Sigurna sam da dolazi najviše iz humanih razloga, da pomogne koliko može, barem tim svojim koncertom, kontaktom, šta god to bude. Ona je uvek bila humanista, to svi znaju. Sigurna sam da dolazi da pomogne na bilo koji način, a to je naravno – pesmom," rekla je Vanja Tutić u izjavi za KoSSev.

Muzičke aktivnosti se u Severnoj Kosovskoj Mitrovici nastavljaju nakon humanitarne, ali i elitističke prošle muzičke nedelje, koja je krunisana 12. međunarodnim džez i bluz festivalom "North City", na kojem su publiku digli na noge neki od najznačajnijih performera ove muzike u svetu, poput Tornete Dejvis, Pitera Brnstina, Mikana Zlatkovića i njegovog tria, Leni Fazi Renkinsa, ali i Dece loših muzičara.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.