Vojska Srbije u Bondstilu sa KFOR-om pobednik u fudbalskim mečevima

FOTO: RTK2

U bazi KFOR-a u Bondstilu odigrana su dva fudbalska meča između reprezentativnih timova iz zemalja koje borave u kampu multinacionalne borbene grupe Istok i Vojske Srbije. Srpski vojnici pobedili su u oba meča rezultatima 6:0 i 6:1.

Kombinovanu ekipu KFOR-a činili su pripadnici Poljske,Turske i vojske Sjedinjenih američkih država.

Na kraju se komandant kampa Bondstil Nik Dučić, koji je srpskog porekla, a od svog skorog dolaska, inače, veoma vidljiv u srpskim medijima, zahvalio ekipi Vojske Srbije uručivši im pehar i majice.

„Što se tiče mog srpskog porekla moram da kažem da pre nego što sam došao ovde, imao sam bolje razumevanje situacije i istorije u odnosu na druge Amerikance tako da je moj pristup radu ovde drugačiji od mojih prethodnika,“ Dučić je odgovorio na pitanja srpskih novinara kako njegovo poreklo utiče na njegov rad.

Komandant KFOR-a general-major Salvatore Kuoči, koji je takođe pratio utakmice, rekao je da su one rezultat uzajamne saradnje Vojske Srbije i KFOR-a i da se i na ovaj način povećava poverenje dve vojske.

„Mi inače radimo zajedno ali ponekad želimo da imamo i zabavu zajedno, van naših nadležnosti. Želimo da imamo mogućnosti da se bolje upoznamo nego što je naše zajedničko patroliranje,“ rekao je novinarima Kuoči.

Vojnici Srbije i KFOR-a i ranije su igrali prijateljske utakmice, takođe sa pobedom srpske vojske.

Utakmicu je pratio i novinar Budimir Ničić, a u nastavku pogledajte njegov video prilog za VOA.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.