Kosovsko tužilaštvo demantuje: Nije bilo sastanka sa Dolovac

Fotografija sa okruglog stola 24. maja u Zagrebu; na fotografiji i Ljumezi i Dolovac/Foto: Kosovsko tužilaštvo

Kosovsko tužilaštvo demantovalo je navode  da je srpska republička javna tužiteljka, Zagorka Dolovac, razgovarala sa glavnim kosovskim tužiocem, Aleksandrom Ljumezijem, te da je tema tog razgovora bio i slučaj istrage ubistva Olivera Ivanovića. 

List Danas prethodno je, pozivajući se na visoke diplomatske izvore sa KiM-a, javio i da je ovom sastanku posredovao američki državni tužilac, Džef Sešns (Jeff Sessions), da je sastanak održan u Prištini i „u četiri oka“.

Međutim, iz kosovskog tužilaštva objašnjavaju da je 24. maja održan okrugli sto regionalnog karaktera, ali u Zagrebu, a kojem su prisustvovali, kako se navodi, osim Sešna, i glavni tužioci i direktori policija iz regiona – Albanije, BiH, Hrvatske, sa Kosova, iz Makedonije, Crne Gore i Srbije.

Održana je, ističu, i večera koju je organizovao domaćin, te da su na večeri „za jednim stolom učestvovali svi glavni gosti“.

„Bilo je razgovora među učesnicima tom prilikom, ali ni u kom slučaju u formi i o temama kako su mediji izvestili,“ navodi se u saopštenju i dodaje:

„Američki advokat Džef Sešn nije posredovao ni jednom sastanku ove vrste i zaista sastanak – o kojem je izvešteno – nije se dogodio. Shodno tome, pošto takvog sastanka nije bilo, naravno nije bilo ni razgovora o bilo kom konkretnom pitanju. Dakle, vest da je navodno održan sastanak i da se navodno razgovaralo o ubistvu srpskog političara Ivanovića je neistinita.“

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.