Komentar dana – Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Kancelarija Evropske unije na Kosovu osudila je nedavne incidente na Kosovu i pozvala na „stvaranje Kosova u kome se poštuju prava svih zajednica“. U saopštenju objavljenom na sajtu, Kancelarija EU je istakla da „Evropska unija osuđuje bilo koju radnju zastrašivanja ili povređivanja. Podržavamo vladu, institucije, policiju, sve opozicione partije, civilno društvo i medije da odgovorno rade na stvaranju Kosova u kome se poštuju prava svih zajednica,“ navodi se u saopštenju Kancelarije EU.

Osuđuju, pozivaju, podržavaju… Za promenu, mogli bi da počnu nešto i da rade.

Srbija je spremna na dogovor s Prištinom, očekujemo nastavak dijaloga do kraja juna, navodi predsednik Aleksandar Vučić. Napadi na Srbe na Kosovu i Metohiji su, kaže, osmišljeni, isplanirani i namerni. Ističe da mu je noćna mora pitanje – šta uraditi ako Albanci uz nečiju logističku podršku krenu da zauzmu sever Kosova i Metohije.

I napadi na Srbe i Predsednikove noćne more u obliku “neko zauzima sever” su skuvane u istoj kuhinji. Sa namerom da se Srbi zastraše, da ne talasaju kad se nešto bude potpisivalo i dešavalo uskoro. Pa ako treba i sami protiv sebe da glasaju. Na referendumu. Ako ga bude.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin pozvao je Evropsku uniju da spreči stvaranje „velike Albanije“, pre nego što region postane ugrožen „silom koju niko nije tražio“. Stvaranje „velike Albanije“ je opasnost za mir na čitavom prostoru Balkana, ali ne samo Balkana, jer sve što se desi, prelomi se i na veće i moćnije, upozorio je Aleksandar Vulin.

Ala ih je sada zaplašio, svaka mu čast. Ne vredi s njima okolo. Samo s neba, pa u rebra.

„Srpska lista nije politička stranka, već institucija srpskog naroda koja štiti interese građana,“ izjavio je predsednik Srpske liste, Goran Rakić.

Nije ona ni politička stranka, ni institucija. Srpska lista je egzekutor srpske propasti na Kosovu.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta.​ 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.