Vladika Teodosije danas u Vladi sa premijerom Vučićem

Vladika raško-prizrenski Teodosije sastaće se danas u Beogradu sa srpskim premijerom Aleksandrom Vučićem, saopštila je vladina služba za medije.

Sastanak počinje u 15 časova, u zgradi Vlade Srbije. Najavljeno je i saopštenje za štampu nakon ovog sastanka, a za sada nema detalja o temama sastanka.

Sastanak je organizovan pred nastavak razgovora dvojice premijera – srpskog i kosovskog, u Briselu, prema najavama – u poslednjoj sedmici januara. Direktor Kancelarije za KiM, Marko Đurić, najavio je ranije da će jedna od tema u Birselu biti zaštita srpske kulturne baštine, imovine i status SPC. Upravo je tokom nastojanja srpske strane da se Kosovo krajem prošle godine ne primi u UNESCO, iguman manastira Visoki Dečani, Sava Janjić, u svom video-apelu međunarodnoj javnosti poručio da se pitanje SPC na Kosovu i Metohiji, odnosno ugroženost verskih objekata i imovina SPC, treba da rešava u okviru briselskog dijaloga.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.