Više pokušaja ulaska preko Brnjaka sa falsifikovanom dokumentacijom, nasilje u porodici u Gračanici

FOTO: KoSSev/Kosovska policija
FOTO: KoSSev/Kosovska policija

Kosovska policija zabeležila je juče slučaj nasilja u porodici koji se dogodio u Gračanici. U svom 24-časovnom izveštaju izvestili su o seriji slučajeva falsifikovanja dokumentacije koji su otkriveni na prelazu Brnjak i aerodromu u Prištini.

U Gračanici je juče prijavljen slučaj nasilja u porodici.

Iz policije navode da su uhapsili muškarca sa Kosova nakon što je, kako se sumnja, maltretirao, vređao i pokušao fizički da napadne svoju suprugu.

Ova osoba je ispitana, a potom joj je i određen pritvor.

Kosovska policija izvestila je danas u svom policijskom izveštaju o tome da je u četiri navrata na prelazu Brnjak otkrila pokušaj ulaska na teritoriju Kosova sa falsifikovanom dokumentacijom.

U četiri kraća saopštenja naveli su da su slučajevi registrovani u isto vreme – juče u 14.40, te da su osobe koje su pokušale da uđu na Kosovo državljani Srbije – dve žene i dva muškarca.

Iz policije su naveli da su oni na prelazu Brnjak predočili negativne PCR testove koji su falsifikovani.

Pokrenuti su slučajevi „falsifikovanje isprava“, ovim osobama je odbijen ulazak na Kosovo.

Ovi slučajevi registrovani su u danu kada je na Brnjaku postavljena baza pogranične policije, a s ciljem da se, kako je saopšteno iz policije, obezbede bolji uslovi za rad službenika i suzbiije šverc.

Iz policije su ujedno izvestili da su juče u tri navrata na aerodromu u Prištini takođe registrovali slučajeve falsifikovanja dokumenata.

Kako se navodi u saopštenjima, dve žene koje nisu sa Kosova su uhapšene juče ujutru nakon što su pokušale da otputuju u jednu evropsku zemlju sa falsifikovanim pasošem.

Isti slučaj registrovan je na ovom aerodromu na podne, kada je žena sa Kosova navodno pokušala da otputuje u jednu evropsku zemlju sa falsifikovanom stranom boravišnom dozvolom.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.