Nastavak akcije „kol centar“ – nakon hapšenja 18 osoba, zamrznuto 700.000 evra

Čak 700.000 evra zamrznuto je danas u nastavku akcije pod nazivom kol centar, u sklopu koje je prethodnog dana na Kosovu uhapšeno 18 ljudi, osumnjičenih za prevaru i organizovani kriminal.

„Akcija Specijalnog tužilaštva Kosovo, pokrenuta dan ranije u Kol centrima na 17 različitih lokacija u Prištini i Uroševcu, nastavljena je danas. Specijalno tužilaštvo saopštilo je da je danas zamrznuto 700.000 evra za koje se sumnja da su ilegalno stečeni aktivnostima kol centara povezanih sa krivičnim delima ‘Prevara“ i „Organizovani kriminal’, prenosi Kallxo navode ovog tužilaštva.

Akcija pod nazivom kol centar izvedena je u saradnji ovog tužilaštva, Kosovske policije, nemačke policije i tužilaštva u nemačkom gradu Bambergu.

Prethodnog dana, osim hapšenja, izvršene su i zaplene 160.000 evra, šest vozila, kao i znatnog broja računara, servera i mobilnih telefona koji su korišćeni za vršenje krivičnih dela.

Uhapšeni se sumnjiče za prevaru nemačkih građana putem Interneta.

Oni su navodno namamljivali i varali žrtve preko kol centra nudeći im da ulažu u razne akcije, kao i kriptovalute koje su bile zapravo fiktivne platforme.

Pročitajte još:

Nemačka i Kosovo zajedno u akciji: Na Kosovu uhapšeno 18 osoba za organizovani kriminal, veća zaplena novca i robe

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.