Uručeni ugovori o stručnom osposobljavanju i usavršavanju

Ugovor
FOTO: Radio Kontak Plus

Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica, Aleksandar Spirić, uručio je danas ugovore za prvu grupu pripravnika, koji će početi sa radom 1. septembra.

Najveći broj mladih pripravnika usmeren je ka Zdravstvenom centru Kosovska Mitrovica.

U pitanju je stručno osposobljavanje mladih nezaposlenih lica, koje opština Kosovska Mitrovica sprovodi u okviru Lokalnog akcionog plana.

Interes je angažovanje mladih u svim oblastima, kada je u pitanju zdravstveni sistem, ali i javna preduzeća, ustanove kulture i sama opština, istakao je Spirić.

“Ovo je idealna prilika za njihovo stručno osposobljavanje i pružanje šanse za dalju perspektivu, a sve u cilju opstanka i ostanka ovdašnjeg naroda kada je u pitanju Kosovska Mitrovica”, rekao je Spirić.

Predsednik Privremenog opštinskog organa je dodao da će lokalna samouprava nastaviti da ulaže u mlade, te da je upravo zapošljavanje jedna od važnih stvari za opstanak i prosperitet.

“A ovi mladi ljudi će svojim angažovanjem doprineti da stvaramo bolju i lepšu Kosovsku Mitrovicu”, naglasio je.

U prvoj fazi ugovore je potpisalo 20 lica, a u drugoj fazi, za 15 dana, prema Spirićevim rečima, svi koji su konkurisali, biće angažovani.

Među onima koji su potpisali ugovore o stručnom osposobljavanju je Ivana Radovanović.

“Želim da se zahvalim opštini Kosovska Mitrovica na ukazanoj šansi. Nadam se da ćemo opravdati njihovo poverenje”, kazala je Radovanović.

Ugovor o stručnom osposobljavanju potpisao je i Luka Nikolić.

“Program stručnog usavršavanja je sjajna prilika i pokazuje koliko lokalna samouprava razmišlja o mladima. Zahvalio bih se predsedniku Privremenog opštinskog organa Aleksandru Spiriću i celokupnoj lokalnoj samoupravi na sjajnoj prilici”, rekao je.

Obezbeđena su sredstva za ukupno 80 lica, koja će biti angažovana kroz stručno osposobljavanje i javne radove.

Rok za javne radove ističe 31. avgusta.

Radio Kontakt Plus

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.