Pucnjava u Mitrovici: Slučaj klasifikovan kao „izazivanje opšte opasnosti“, traga se za počiniocima

Pucnjava
Foto: KoSSev

U ulici Vardarska u Kosovskoj Mitrovici sinoć je u 20:50 došlo do pucnjave. Povređenih nije bilo, počinioci za sada nisu pronađeni, slučaj je klasifikovan kao „izazivanje opšte opasnosti“.

Policija je dobila informacije da je došlo do pucnjave u Vardarskoj. Po dolasku na lice mesta, tj. ispred kafane „Sipaj ne pitaj“ pronađeno je 15 komada čaura kalibra 9 mm, verovatno pištoljska municija, izjavio je za KoSSev portparol Kosovske policije za region Sever, poručnik Branislav Radović.

Na teren su izašli i istražna ekipa i forenzičari nakon čega su pokupljene čaure kao dokazni materijal.

Radović dodaje da je u vreme pucnjave u kafani u ovoj ulici bilo malo slavlje, te su pripadnici policije obavili informativni razgovor sa vlasnikom kafane i domaćinom veselja.

„Oni su negirali da su išta čuli i videli, dok je potom istražni policajac nakon izvršenog uviđaja obavestio tužioca koji je zatražio da se slučaj otvori i okarakteriše kao ‘izazivanje opšte opasnosti'“, dodao je Radović.

Navodi da sinoć nije izvršen pretres kafane, već da je naloženo vlasniku kafane i domaćinu da danas dođu u stanicu.

„Naloženo je da se trenutno ne ulazi u pretres kafane, zato što se pretpostavlja da se radi o ljudima koji su bili pod dejstvom alkohola. Već je rečeno da danas vlasnik kafane i domaćin veselja dođu u stanicu i da im se uzmu izjava povodom okolnosti događaja“.

Radović nije mogao da precizira zbog čega policija nije reagovala i prekinula slavlje s obzirom na to da postoji mera u borbi protiv koronavirusa koja zabranjuje ovakve aktivnosti. Pretpostavlja se da je bilo reč o manjem broju ljudi koji su bili na propisanoj fizičkoj distanci.

„Verovatno da je to bio neki manji broj, s obzirom na to da je to manja kafanica, tu nije moglo da bude puno ljudi, ukoliko je tu reč o toj kafani. Tako da je verovatno bilo par stolova, na nekoj udaljenosti, verovatno da bi reagovali da je bilo drugačije“.

Istraga je u toku i trenutno se traga za izvršiocima.

Pročitajte još:

Večeras pucnjava u severnom delu Mitrovice, policija pronašla u Lole Ribara 15 čaura

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.