Uručene stipendije najboljim studentima prištinskog univerziteta

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Stipendije za 35 najboljih studenata Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici uručene su danas u Beogradu, saopštila je Kancelarija za KiM.

Studentima sa KiM stipendije su uručili direktor Kancelarije za KiM, Petar Petković i srpski ministar omladine i sporta, Vanja Udovičić.

„Vi ste budućnost našeg naroda na Kosovu i Metohiji i država je uz vas. Izdvojili smo 790 miliona dinara i krenuli u prvu fazu izgradnje nove zgrade Univerziteta koji će biti ponos svih nas i predstavljati simbol Kosovske Mitrovice“, poručio je Petković okupljenim studentima.

Ministar Udovičić zahvalio je studentima na postignutim rezultatima i istakao da njihovo dostignuće obavezuje da se u znanje još više ulaže, a takođe i najavio da će se u narednom periodu povećati broj i iznos stipendija.

Kancelarija saopštava, da su ove stipendije trebale biti uručene 21. juna u Kosovskoj Mitrovici, ali je zbog zabrane ulaska na Kosovo Vanji Udovičiću, to ipak odloženo.

S tim u vezi, Petković još jednom ističe da „prištinske vlasti neće moći da zaustave znanje i talenat ljudi na KiM“.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.