Upravljački tim na sastanku sa Todosijevićem o strukturi Statuta ZSO i "elementima sadržaja"

"Struktura nacrta statuta Zajednice srpskih opština" i "elementi sadržaja tog dokumenta" – bile su teme današnjeg sastanka Upravljačkog tima za pisanje Statuta ZSO i kosovskog ministra za administraciju lokalne samouprave u ostavci, Ivana Todosijevića.

"Članovi Upravlјačkog tima informisali su sagovornika o svojim tehničkim potrebama, a ministar Todosijević je obećao da će, ispred vlade u Prištini, u saradnji sa lokalnim samoupravama sa severa, nastojati da Upravlјačkom timu obezbedi najoptimalnije uslove za rad" – saopštio je ovaj tim.

Ovo je, podsećaju, drugi radni sastanak sa Todosijevićem od "reaktiviranja" Upravljačkog tima, a "dogovoreno" je i da se sa sastancima nastavi "kako bi resorni ministar bio informisan o potrebama Upravlјačkog tima i njegovom radu". 

Upravljački tim "reaktiviran" je 4. aprila, a vremenski okvir za pisanje nacrta statuta je, kako je navedeno iz Brisela – četiri meseca. Za sada u javnosti nema konkretnih informacija dokle je stigao proces izrade Statuta ZSO.

O ostalim sastancima Upravljačkog tima čitajte u vestima: 

Sastanak sa Bratuom: Upravljačkom timu uz pravnike sa Severa "asistira" i ministarstvo administracije i lokalne samouprave

Upravljački tim na prvom sastanku sa pravnim ekspertima: Za izradu Statuta pomoć opština sa Severa i Pravnog fakulteta

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.