Uprava Carina Srbije: Zaplenjene cigarete sa kosovskom markicom

Cigarete izvadjene ispod tapacirunga kombija
FOTO: Uprava Carina Srbije

Pripadnici Carine Srbije u saradnji sa policijom, sprečili su dva pokušaja krijumčarenja neprijavljenih cigareta i zaplenili 23.440 komada tog akciznog proizvoda krajem ove nedelje.

Kombi tapaciran cigaretama otkriven je na izlazu graničnog prelaza Kelebija u popodnevnim časovima u subotu, kada je na red za redovnu kontrolu pristigao “VW Transporter“ bujanovačkih registarskih oznaka.

Vozač kombija je rekao da nema ništa da prijavi, ali su iskusnim carinicima za oko zapale nepravilnosti u vezi sa unutrašnjim tapacirungom vozila, navode iz Uprava carina Srbije.

Nakon detaljne kontrole ispod tapacirunga u bočnim stranicama kombija pronađene su 982 sakrivene paklice krijumčarenih cigareta, od kojih 882 paklice marke „Winston“, a 100 marke „Marlboro“ i to sve sa akciznim markicama sa Kosova, dodaje se.

Istog dana zabeležen je i, kako navode iz Uprave carina, neobičan slučaj, na ulazu graničnog prelaza Gradina, kada su u kombiju VW Transporter, koji se iz Bugarske uputio u Nemačku, cigarete otkrivene u jednom jastuku.

Naime, jedna od putnica kombija, 61-godišnja bugarska državljanka, je među ličnim stvarima, ali i u jastuku koji se nalazio pored nje sakrila 3.800 komada raznih cigareta, navode iz Uprave Carina.

Reč je o 19 boksova cigareta raznih brendova “Parliament – Aqua blue“, “Dunhill“, “Davidoff – Classic“ i “Marlboro XL Touch“.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.