UNS: Utvrditi ko je oborio sajtove emisije „Slobodno srpski“ i Medija centra Čaglavica

uns
Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom na Kosovu traži od kosovske policije i Tužilaštva da utvrde ko stoji iza napada na sajtove Medija centra Čaglavica i emisije „Slobodno srpski“ čiji je autor ujedno i predsednik UNS-a na Kosovu Budimir Ničić, a koji su oboreni 19. januara. Sajtovi su oboreni dan nakon što je Udruženje novinara Srbije na Kosovu posthumno dodelilo priznanje „Beli božur“ Oliveru Ivanoviću za najbolju saradnju sa medijima i novinarima.

Priznanje „Beli božur“ dobio je i šef Misije OEBS-a na Kosovu Jan Bratu, a „Crni božur“, za najlošiju saradnju sa medijima, Srpska lista.

Inače, sajt emisije “Slobodno srpski” hakovan je i krajem januara prošle godine, četiri puta za tri dana. Sajt je tada oboren uoči i nakon što je na njemu emitovan intervju sa predsednikom Građanske inicijative „Za naš Zvečan“ Dragišom Milovićem, u kojem je glavna tema emisije bila ubistvo Olivera Ivanovića.

Budimir Ničić kaže da je danas uspeo da povrati sajt emisije „Slobodno srpski“, kao i da će napad prijaviti policiji.

UNS

Pročitajte još:

Hakovani sajtovi Medija centra i emisije „Slobodno srpski“ iz Čaglavice

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.