Uništeno oko 1.500 komada oduzetog oružja na Kosovu

Oružje uništeno policija
FOTO: Kosovska policija

Kosovska policija uništila je oko 1.500 komada različite vrste oružja u sklopu akcije kontrole lakog naoružanja, municije i eksploziva.

Reč je o oružju koje je oduzeto u različitim krivičnim predmetima, a uništeno je na osnovu odluke suda i po okončanju zakonskih postupaka.

Ove aktivnosti sprovedene su juče u fabrici „Metal Holding“ u selu Prelez na autoputu Priština – Uroševac.

Događaju su prisustvovali zamenik kosovskog ministra unutrašnjih poslova, Bljerim Gašani (Blerim Gashani), zamenik direktora Kosovske policije, Dejan Janković i drugi predstavnici Kosovske policije, kao i UNDP-a.

„Danas je poseban dan, kada Kosovo još jednom potvrđuje svoju snažnu posvećenost sprovođenju najviših međunarodnih standarda za kontrolu naoružanja, odnosno borbu protiv ilegalnog posedovanja oružja i municije i istovremeno Kosovo pokazuje snažnu posvećenost u borbi protiv svih vrsta ilegalne trgovine oružjem“, kazao je Gašani.

Janković se nadovezao, kazavši da ovom akcijom šalju poruku svima da su odlučni da sprovode zakon i osiguraju bezbednost za sve građane.

Iz policije navode da je konfiskovanje i uništavanje ovog oružja rezultat saradnje i interakcije različitih kosovskih institucija, međunarodnih partnera i građana Kosova.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.