Ulutaš sa Mojsilovićem o nedavnim dešavanjima

ulutaš mojsilović
FOTO: Ministarstvo odbrane Srbije

Komandant KFOR-a turski general major Ozkan Ulutaš, razgovarao je telefonom sa načelnikom Generalštaba Vojske Srbije, generalom Milanom Mojsilovićem.

O ovom razgovoru, izvestila je ova NATO misija na Kosovu, poručivši u kratkom saopštenju da su razmenili mišljenja o nedavnim dešavanjima, kao i njihovoj „kontinuiranoj saradnji“.

U saopštenju, međutim, nije bilo više detalja o kojim su konkretno dešavanjima razgovarali.

„KFOR je ponovio da će, kao i uvek, nastaviti da ispunjava svoju misiju u svakom trenutku i nepristrasno da obezbedi bezbedno okruženje za sve ljude koji žive na Kosovu i slobodu kretanja u skladu sa svojim mandatom zasnovanim na Rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti UN iz 1999. godine“, saopštio je KFOR.

O ovom razgovoru, ministarstvo odbrane i Vojska Srbije se nisu oglašavali.

Novi komandant KFOR-a Ozkan Ulutaš, preuzeo je dužnost za tu funkciju sredinom prošlog meseca.

U sklopu svojih aktivnosti na početku mandata, Ulutaš je krajem oktobra posetio i Beograd gde se takođe sastao sa Mojsilovićem, a centralna tema tog razgovora, kako je to potvrđeno iz srpskog ministarstva odbrane, bila je bezbednosna situacija na Kosovu.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.