Uhapšeno sedmoro za šverc migranata u Vrmici

Pogranična policija
Foto: KoSSev

Jedinice kosovske pogranične policije uhapsile su sedam osoba danas na prelazu Vrmica koji se terete za nelegalni prevoz migranata.

Policija je tokom terenskog nadzora primetila u ovom delu, kako navode, sumnjivo kretanje ispod prvog mosta autoputa, tačno na prvom isključenju autoputa.

Tu je došlo šest TAKSI automobila, istovremeno kada su migranti izašli iz grmlja i okolnog brda i ušli u vozila. Policijske patrole odmah su intervenisale i šest vozila je sprovedeno do policijske stanice u Vrmici.

Slučaj je prijavljen policijskim istražiteljima Regionalne uprave pogranične policije – Zapad Đakovica, Upravi za migracije i tužiocu.

Postupak je pokrenut u vezi sa 15 migranata koji su pritvoreni, takođe. Sedam privedenih muškaraca sa Kosova istovremeno se sumnjiče za umešanost u krivično delo „šverc sa migrantima“, a zaplenjeno je i šest taksi vozila.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.