Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentar dana Komentariše: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević 

Centralna izborna komisija saopštila je da građani, ukoliko žele, mogu da promene biračko mesto do 7. septembra, prenosi Kljan Kosova. Kako iz CIK navode, oni koji na lokalnim izborima žele da glasaju na drugom biračkom mestu u odnosu na ono gde su trenutno raspoređeni, mogu to učiniti onlajn prijavom, ali i u lokalnim izbornim komisijama. „Nakon što se prijavite za promenu biračkog centra, vaš zahtev će razmotriti glasačka služba CIK. Takođe možete da promenite Birački centar u kancelariji Opštinske izborne komisije“, kaže se u saopštenju CIK.

Baš bih voleo da upoznam tako revnosnog građanina koji se toliko “sekira” za glasanje da će se baviti ovom procedurom onlajn ili još neverovatnije obijanjem pragova izbornih komisija.

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je povodom odluke Visokog predstavnika Valentina Incka o zabrani negiranja genocida da „istina koju treba braniti zakonima i silom – nije istina“. On smatra da je Incko to „dobro znao“, pa takvu odluku nije doneo pre 12 godina kada je došao u BiH, već je to uradio na kraju mandata. On je dodao da Republika Srpska nema nikakvu obavezu da konstruktivno priđe novonastaloj situaciji jer ništa nije učinila da do nje dođe. Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko nametnuo je u petak zakon kojim se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida, a oni koji to čine mogu biti
kažnjeni i sa do pet godina zatvora. „Pojedini politički lideri otvoreno veličaju pravosnažno osuđene ratne zločince, uz iznošenje raznih teorija zavere, negiraju da se genocid u Srebrenici uopšte i dogodio, a pojedini građani slede njihove signale i narativ“, rekao je Visoki predstavnik u BiH.

Strahotu pokvarenosti Valentina Incka i bezobrazluk tajminga donošenja ovog, po svemu spornog zakona, umanjuje jedino reakcija najpokvarenijeg političara regiona kome zaista ne pristaje da narod srpski od bilo čega, pa i od tog zakona, brani.

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je da su etički principi javnog zdravlja drugačiji od opštih etičkih principa, zbog čega bi trebalo razmišljati o načinu za odvajanje vakcinisane i nevakcinisane populacije.

Pored Vučića, Ane Brnabić, Stefanovića, Vulina, Željka Mitrovića, Malog, Vesića, svih ministara, većine predsednika opština, političkih anaitičara koji su, na nacionalnim televizijama obmanjivali narod u korist režima, onih koji su pljačkali narod tenderima, vodili kriminalne grupe u disciplinovanju naroda na protestima itd., najviše bih se obradovao hapšenju ovog Kona koji na ovoj mojoj listi zauzima fantastično osmo mesto. Odmah posle Vesića. Mada, koliko je drzak u poslednjim nastupima, lako može da se desi da se na rang listi popne za neko mesto.

Apelacioni sud u Beogradu usvojio je žalbu tužioca i preinačio prvostepenu presudu Aleksandru Mitroviću, sinu vlasnika televizije Pink Željka Mitrovića, za nesreću u kojoj je 2013. godine poginula maloletna Andrea Bojanić. Drugostepeni sud osudio je Aleksandra Mitrovića na kaznu kućnog zatvora u trajanju od godinu dana i zabranu upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od dve godine, navodi se na sajtu Apelacionog suda. Kako se dodaje, ovo je uslovilo da je došlo do naletanja na oštećenu, koja je od posledica povreda preminula, pri čemu se okrivljeni nakon ostvarenog kontakta sa pešakinjom nije zaustavio, već je nastavio kretanje bez pružanja pomoći nastradalom licu. Prvostepenom presudom iz okrobra 2020. Mitrović je bio osuđen na 11 meseci kućnog zatvora, a dužina zabrane upravljanja vozilom je bila godinu dana.

E, ovo je kada se režim podsmeva narodu i preko sudija, svojih slugu, sa karakterom nula, jednostavno kaže “može nam se, radimo šta nam je volja i crkni narode”.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.