Odlikaši iz Gračanice nagrađeni obrazovno-rekreativnom posetom Beogradu

FOTO: Fejsbuk stranica Aleksandar Karađorđević
FOTO: Fejsbuk stranica Aleksandar Karađorđević

Deca iz Gračanice borave u dvodnevnoj poseti Beogradu. Kao nagradu za istaknute đake iz osnovnih škola ove opštine, Turistička organizacija Gračanice pokrenula je inicijativu, a organizacija „Svi za Kosmet“ se odazvala da bude pokrovitelj obrazovno-rekreativne ekskurzije.

Za gračaničke odlikaše je juče u Dvorskom kompleksu dinastije Кarađorđević, na inicijativu direktorice Turističke organizacije Gračanice, Sandre Đokić, upriličen prijem.

„Veliko mi je zadovoljstvo što smo danas ugostili đake sa Кosova i Metohije na Dvorskom kompleksu. Verujem da su tokom ove posete naučili mnogo o svojoj istoriji i nasleđu. Uvek osećam neizmernu radost i ponos kada moja Fondacija za kulturu i obrazovanje, koja već dve decenije nagrađuje najbolje učenike, podržava decu i mlade u njihovom napretku na putu saznanja“, poruka je domaćina, prestolonaslednika Aleksandra Karađorđevića, koji se oglasio na Fejsbuku.

Decu su darivali za postignute rezultate u obrazovanju, ali su pokloni stigli i iz Gračanice.

Pored posete Dvorskom kompleksu, đaci su u pratnji nastavnika, u okviru dvodnevne edukativne posete kulturnim i istorijskim znamenitostima srpske prestonice posetili i Manastir Rakovica, Hram Svetog Save, Кalemegdan, Zoološki vrt i Muzej vazduhoplovstva.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.