Uhapšeni Srbin i Albanac za mito, planirali bekstvo M.M?

Milošević prilikom hapšenja u Prištini/ FOTO: Uprava policije Crne Gore
Milošević prilikom hapšenja u Prištini/ FOTO: Uprava policije Crne Gore

Vest je ažurirana

Dve osobe, kosovski Srbin i Albanac uhapšeni su pod sumnjom za primopredaju mita.

Srbin S.V., stražar u kosovskoj korektivnoj službi i Albanac P.M., službenik u ministarstvu za dijasporu sumnjiče se za uzajamnu saradnju u razmeni gotovinskog novca od 3.000 evra kako bi se jednom srpskom pritvoreniku u zatvoru koji se nalazi pod merama jakog obezbeđenja obezbedio telefon, saopštila je danas Kosovska policija.

Istraga koja se vodi ide u pravcu mogućnosti da je zatvorenik nameravao da pobegne iz zatvora.

Osumnjičenima je određen 48-časovni pritvor, a Kosovska policija u zasebnom saopštenju za štampu nije dala druge detalje.

U međuvremenu portal Insajderi pozivajući se na policijski izveštaj otkriva pun identitet uhapšenih ali i zatvorenika čije je bekstvo navodno bilo planirano. Reč je o crnogorskom državljaninu M.M, Podgoričaninu koji je uhapšen jula u Prištini u vezi sa ubistvom u Crnoj Gori. Iz ranijih medijskih natpisa ovom licu je navodno nuđen status svedoka saradnika u slučaju Oliver Ivanović.

Insajderi piše da je srpski čuvar navodno primio oko 3.000 evra kako bi organizovao bekstvo M.M. iz zatvora. Insajderi se poziva na potvrdu zamenika tužioca u Prištini Ibrahima Beriše.

„S.V. čuvar srpske nacionalnosti koji radi u zatvoru u Dubravi, koji se nalazi pod merama visokog obezbeđenja, P.M. mu je ponidio negde oko 3.000 evra da stvori mogućnost kako bi M.M. koga je specijalna jedinica uhapsila letos u Prištini, mogao da pobegne iz zatvora,“ rekao je Beriša za Insajderi.

Kako tužilaštvo navodi, P.M. je dva puta dao novac u iznosu od 1500 evra, Nokia telefon i telefon Iphone 5, S.V-u kako bi ovaj omogućio bekstvo M.M-a. S.V. je danas priznao da je počinio ovo krivično delo, izrazio žaljene zbog istog i obećao da se u budućnosti neće ponoviti.

Pročitajte još:

Crnogorski mediji: Ispituje se da li je Mario Milošević umešan u ubistvo Olivera Ivanovića

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.