Crnogorski mediji: Ispituje se da li je Mario Milošević umešan u ubistvo Olivera Ivanovića

Milošević prilikom hapšenja u Prištini/ FOTO: Uprava policije Crne Gore
Milošević prilikom hapšenja u Prištini/ FOTO: Uprava policije Crne Gore

Milošević je već ispitan na ove okolnosti i tvrdio je da nema veze i saznanja o tome, ali je priznao da je poznavao Olivera Ivanovića. Crnogorski mediji javljaju da kosovski istražitelji ispituju da li je Podgoričanin Mario Milošević na bilo koji način povezan sa ubistvom jednog od lidera Srba na Kosovu Olivera Ivanovića.

Koha ditore, pozivajući se na svoje izvore, objavila je da je Specijalno tužilaštvo pre tri dana obavilo razgovor sa Miloševićem tokom kojeg je on priznao da je poznavao Olivera Ivanovića.

„Milošević je izjavio da su njegov otac i Ivanović bili karate treneri i da ga je lično poznavao, jer je provodio neko vreme u njihovoj porodici,“ navodi autorka Svetlana Đokić u televizijskom prilogu.

Međutim, Milošević je istražiteljima tvrdio da nema nikakve veze sa Ivanovićevim ubistvom, ili bilo kakva saznanja o tom zločinu.

Izvori kosovskih medija iz pravosudnih institucija tvrde da je Mario Milošević u početku odbijao da razgovara sa tužilaštvom uz obrazloženje da se ne oseća sigurnim. Nakon toga, preduzete su sve mere bezbednosti, kako bi se sa Miloševićem obavio informativni razgovor.

Sinoćno hapšenje u Prištini: Dvoje Crnogoraca po poternicama za ubistvo i bekstvo. BIA demantuje da je uhapšen njen pripadnik, osudila širenje „lažnih vesti“

„Nakon ove izjave za sada nema direktnih indicija da je Milošević umešan u atentat na Ivanovića. Ostaje da se vidi kako će se dalje odvijati istraga,“ Vijesti se pozivaju na Koha ditore.

Crnogorski ministar pravde Zoran Pažin nije odgovorio na pitanje novinara da li ima saznanja o sumnjama Miloševića u ovom zločinu. Izrazio je očekivanje da će ovaj osumnjičeni da bude uskoro izručen Crnoj Gori.

„Intenzivno sarađujemo sa kosovskim vlastima oko izručenja lica koje ste pomenuli i očekujem pozitivan ishod te saradnje,“ rekao je Pažin.

Mario Milošević je u julu uhapšen na Kosovu po poternici podgoričkog INTERPOL-a zbog sumnje da je zajedno sa Igorom Mašanovićem i Vukanom Vujačićem učestvovao u ubistvu Cetinjanina Radomira Đuričkovića pre dve godine. Milošević je tokom bekstva promenio identitet i predstavljao se kao Miroslav Kostić, rođen u Kosovskoj Mitrovici i sa stalnim prebivalištem u Prištini, navode podgoričke Vijesti.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.