KRIK: Za umešanost u ubistvo Olivera Ivanovića osumnjičeni i Zvonko Veselinović i Milan Mihailović

FOTO: KRIK

Istraga o ubistvu Olivera Ivanovića na Kosovu proširena je na Zvonka Veselinovića i Milana Mihailovića, objavio je malo pre KRIK. Prenoseći ovu vest, u kosovskom tužilaštvu su za N1 potvrdili da je istraga proširena na još dve osobe, ali nisu želeli da kažu o kome se radi, niti da potvrde da je reč o Veselinoviću i Mihailoviću jer, kako kažu, ne žele da utiču na istragu.

Tužilaštvo Kosova je 12. aprila donelo rešenje o proširenju istrage protiv ove dvojice, a oni se sumnjiče za učešće u organizovanju kriminalne grupe, ugrožavanje osoblja Ujedinjenih nacija i pomoćnog osoblja, izazivanje opšte opasnosti i teško ubistvo.

Oliver Ivanović ubijen je u januaru prošle godine ispred prostorija svoje stranke u Kosovskoj Mitrovici. U novembru su uhapšeni Nedeljko Spasojević, Dragiša Marković i Marko Rošić, dok je kao četvrti osumnjičeni označen Milan Radoičić, inače Veselinovićev kum.

Spasojevića, istražitelja u policiji na Severu Kosova, tužilaštvo sumnjiči da je pomogao izvršiocu tako što mu je olakšao da pobegne sa lica mesta službenim vozilom policije.

Rošić je pod istragom zbog pisma pronađenog u Ivanovićem džepu u kom je napisan registarski broj džipa u vlasništvu Rošićeve porodice.

Za Markovića, takođe policajca sa severa Kosova, veruje se da je sa lica mesta prenosio podatke jednom policijskom službeniku u Srbiji.

Spasojević i Rošić su od hapšenja u pritvoru, a sud bi danas trebalo da odluči da li će ga produžiti.

N1

KoSSev: To da je istraga proširena na još dva lica, međutim, nije novina. Prvi put je ova informacija saopštena upravo na dan hapšenja trojice osumnjičenih za umešanost u ubistvo Ivanovića, 23. novembra prošle godine i to na drugoj konferenciji za štampu povodom slučaja hapšenja održanoj u Prištini u ranim večernjim časovima.

Međutim, uprkos najavama, do novih hapšenja osumnjičenih, ali ni do podizanja optužnica protiv bilo koga od trenutno osumnjičenih, nije došlo.

Takođe, u nedavnom intervjuu za NIN, Sulj Hodža je saopštio i da je istraga proširena na „aktere medijske kampanje“ protiv Ivanovića, ali nije poznato koliko ljudi je obuhvaćeno tim delom istrage, kao ni da li su već pomenute dve osobe deo tog domena istrage.

Hodža ponovo tvrdi: Proširena istraga za ubistvo Olivera Ivanovića na još dve osobe

Takođe, Krik i BIRN su o biznismenu, poreklom sa Severa Kosova, Zvonku Veselinoviću, pisali ranije ove nedelje, ali sa drugačijom temom. Objavljujući fotografije na kojima Veselinović zajedno sedi sa bratom predsednika Srbije – Andrejem Vučićem, naveli su da fotografije potvrđuju njihovo poznanstvo i druženje, što je ranije demantovano. U istom tekstu, međutim, istinitost ovih navoda demantovao je sam Veselinović za KRIK, navodeći da se radi o „dezinformaciji“.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.