Uhapšen Srbin – osumnjičen za ratni zločin u Prizrenu

zgrada kosovskog specijalnog tužilaštva
FOTO: Kosovsko specijalno tužilaštvo

Kosovska policija uhapsila je jednu osobu srpske nacionalnosti osumnjičenu da je navodno počinila ratne zločine protiv civilnog stanovništva u Prizrenu tokom 1998. godine.

„Specijalno tužilaštvo Republike Kosovo (PSPK) saopštava da je nakon intenzivnog rada Kosovske policije, Uprave za istraživanje ratnih zločina i po ovlašćenju Specijalnog tužioca, uhapšen osumnjičeni inicijala M.P., srpske nacionalnosti, državljanin Kosova i Srbije, zbog sumnje da je počinio krivično delo ‘Ratni zločin protiv civilnog stanovništva’ sankcionisano članom 142. u vezi sa članom 22. Krivičnog zakona Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije, kao zakona koji koji je važio u vreme izvršenja krivičnog dela“, navodi se u saopštenju.

Iz ovog tužilaštva navode da se M.P. sumnjiči da je, navodno, u septembru 1998. godine, u jednom naselju u Prizrenu učestvovao u ubistvu tri civila albanske nacionalnosti, koji, kako navode – nisu bili uključeni u rat.

Njemu je određeno zadržavanje. Biće izveden pred sudiju u zakonskom roku, naveli su.

Pročitajte još:

KP: Serija izručenja optuženih u septembru – od prevare do ratnih zločina

U Crnoj Gori uhapšen srpski državljanin osumnjičen za navodne ratne zločine na KosovuPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.