Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentar dana Komentariše: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ocenio je da je jučerašnja sednica SB UN bila jedna od najpozitivnijih za Srbiju, budući da su sve članice Saveta bezbednosti jednoglasno osudile takse od 100 odsto koje je Priština uvela na robu iz Srbije.

Ali Ivice, pa takse su najmanji problem i jasno je kao dan da su necivilizacijske i da ceo svet i svaki razuman čovek to misli. Šta je Ivice sa Vojskom Kosova i sa Trepčom na primer? Šta je Ivice sa nepovratkom raseljenih? Šta je Ivice sa uzurpacijom srpske imovine? Šta je Ivice sa zgaženim svim ljudskim pravima Srba na Kosovu? E tvoj posao je da se izboriš za jednoglasnu osudu svega toga a ova osuda bi došla i bez tebe.

“Ne bih svaki dan da kometarišem izjave kosovskih zvaničnika sa Kosova jer ih svaki dan menjaju, jedan dan jedno pričaju u Vašingtonu, drugi dan drugo u Briselu, a onda treći dan odu u Prištinu i kažu nešto sasvim drugo,” rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

E sada ti je valjda jasno kako je tek meni kada već 400 dana komentarišem tebe. Mnogi se pitaju kako to izdržavam i zašto to radim… Pravo da ti kažem želim da vidim kraj. Od tvojih laži i transformacija ličnosti, svakog dana od ujutru do uveče pa puta 400, neko će sigurno da poludi. Ili ja, ili ti. Ja se nadam ti.

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj rekao je da ni predsednik Kosova Hašim Tači, ni on nisu „vlasnici Kosova“. „Mi nismo vlasnici Kosova, gde živi dva miliona ljudi. To je čin proglašenja nezavisnosti. Ako se neko usudi da pregovara o teritoriji Kosova, taj je protiv ustava,“ rekao je Haradinaj.

E vidiš kod nas nije takav slučaj. Srećom, samo trenutno ali kod nas se tačno zna ko misli da je vlasnik Srbije, a tog ne zanima ni Miroslavljevo jevanđelje, a kamoli ustav.

Na centralnom Kosovu za sada nema bojazni od epidemije gripa. Lekari poručuju da je prevencija najbitnija.

Znači i virusi stradaju od osiromašenog uranijuma. Bombardovanje znači nije imalo samo milosrdnu ulogu. Bio je to i naučni eksperiment i prevencija epidemija.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.