U susret viznoj liberalizaciji: Vaš stav o sudbini pasoša izdatih u Koordinacionoj upravi za KiM!

Da bi ste popunili online anketu i izneli svoj stav kliknite OVDE.


Građani Kosova koji poseduju kosovske pasoše, u narednim mesecima moći će, odlukom Evropske komisije – da putuju u zemlje Evropske unije bez viza. Građani sa KiM-a koji poseduju srpske biometrijske pasoše Koordinacione uprave za KiM, pri MUP-u Srbije, sa druge strane, jedini su na Balkanu sa pasošima koji ne podležu bezviznom režimu. U najnovijoj online anketi, trećoj po redu, portal KoSSev ispituje stav građana o statusu pasoša izdatih u Koordinacionoj upravi.

Prethodne ankete o Briselskom sporazumu i odnosu buduće Vlade Srbije prema dogovorenim sporazumima

U prethodnim anketama, pitali smo građane šta misle o Briselskom sporazumu i odnosu buduće Vlade Srbije prema procesu sprovođenja dogovorenih sporazuma. Rezultate anketa možete pročitati u vestima – Građani o Briselskom sporazumu: Od "izdaje" do "kompromisa" i Građani o odnosu buduće vlade prema briselskim sporazumima: Poništite ih. ZSO neće biti formirana

Online anketa je anonimna, sastoji se od 8 pitanja na koja možete odgovoriti klikom na ponuđene odgovore i upisivanjem odgovora tamo gde je to omogućeno, a trajaće od 3 do 4 dana. Građani će, takođe, biti anketirati putem tonskih anketa – tzv. VOX POP-ova.

Rezultati ovog online istraživanja, kao i prethodna dva – biće objavljeni na portalu KoSSev, zajedno sa stavovima naših sugrađana koje budemo dobili u tonskoj anketi snimljenoj na ulicama Kosovske Mitrovice, na istovetnu temu.  

U susret viznoj liberalizaciji za kosovske pasoše postavljamo pitanje Šta mislite o sudbini pasoša izdatih u Koordinacionoj upravi za KiM? 

Iznesite svoj stav!


Elektronsko i terensko istraživanje sprovodi se u okviru projekta "Građani Severa javno o Briselskom sporazumu", koji finansira Kosovska fondacija za otvoreno društvo.
Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.