U srpskim sredinama na KiM troje novoobolelih i 28 izlečenih

Kosovska Mitrovica, dan posle novih mera/30. 06.
FOTO: KoSSev

U srpskim sredinama na KiM registrovana su tri nova slučaja virusa korona od 67 testiranih čiji su rezultati pristigli juče. U poslednja 24 sata 28 osoba je izlečeno, saopštio je Krizni štab Kosovske Mitrovice. Jedan je novoinficiran iz Zubinog Potoka, a dvoje su iz sredina južno od Ibra – jedan iz Štrpca i 1 iz gnjilanske opštine.

Po opštinama stanje izgleda sledeće:

U Kosovskoj Mitrovici ukupno inficiranih 283. Uz to što nema inficiranih za poslednja 24 sata, u ovoj opštini izlečeno je četvoro. Ni u Zvečanu nema inficiranih, a 8 je izlečeno od ukupnog broja 153. U Leposaviću takođe nema novoobolelih, a izlečeno je 7 pacijenata, dok je od marta u ovoj opštini od koronavirusa obolelo ukupno 175 osoba. U Zubinom Potoku, pored jednog novog pacijenta, dva su i izlečena, te je sada ukupan broj obolelih 108.

Kada je reč o većinski srpskim sredinama južno od Ibra – pored dva slučaja inficiranja koronavirusom u Štrpcu i Gnjilanu, i 7 je izlečeno (po jedan u Štrpu, Prilužju i Prirzenu, a četiri u gnjilanskom kraju). Ukupno je u ovim sredinama od kada je prva infekcija registrovana tek u drugom talasu, obolelo 238 osoba.

U poslednja 24 sata nema smrtnih slučajeva.

Hospitalizovano je 50 osoba sa potvrđenim PCR testom, a 270 pacijenata je u samoizolaciji.

U Kliničko-bolničkom centru u Kosovskoj Mitrovici hospitalizovano je 45 lica, u KBC Dragiša Mišović 1, u KBC u Kragujevcu 1 i u KC u Nišu još 3 pacijenta.

Od početka pandemije, odnosno epidemije 12. marta, testirano je ukupno 4.534 osoba i registrovano je 957 slučajeva koronavirusa.

I danas su u Kriznom štabu podsetili na to da se od 18. juna beleži ponovni porast inficiranih, te da je ukupno 320 aktivnih slučaja i 600 izlečenih.

Detaljnije o pandemiji koronavirusa čitajte ovde.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.