U kosovskim zatvorima od 24. avgusta dozvoljene posete

Od ponedeljka 24. avgusta biće dozvoljene porodične, advokatske i druge posete  u zatvorima na Kosovu, saopštili su iz kosovske Korektivne službe (KSK).

Od ovog datuma KSK će početi sa ublažavanjem mera protiv pandemije kovid-19 i porodične posete zatvorenicima biće dozvoljene, ali samo jednom bliskom članu porodice. 

Takođe, prema procedurama, počeće se i sa slobodnim posetama u posebnim prostorijama za koje je posetilac dužan da dostavi negativan test na kovid-19, ne stariji od 72 sata.

Korektivna služba je saopštila da će zatvorenike moći da posećuju i advokati, koji su dužni da kod sebe imaju važeću ličnu kartu.

Tokom posete, svaki član porodice ili advokat u obavezi je da se dezinfikuje na ulazu u korektivnu ustanovu i da nosi zaštitnu masku.

Iz Korektivne službe poručuju da su započeli sa ovim merama u saradnji sa Odeljenjem za zdravstvo u zatvorima i dodaju da će da nastave institucionalnu koordinaciju sa relevantnim institucijama.

Korektivna služba Kosova odlučila je da od 11. jula zabrani porodične, advokatske i druge posete svim zatvorenicima u zatvorima na Kosovu, nakon pogoršanja situacije sa koronavirusom.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.