U Specijalnom javnom tužilaštvu 23 predmeta ratnog zločina

Tekst je izvorno preuzet i nije lektorisan
 
U specijalnom javnom tužilaštvu na Kosovu ima 23 predmeta za ratne zločine i 11 slučajeva terorizma zbog povezanosti sa terorističkim organizacijama u ratu u Siriji, izjavila je tužiteljka Sevide Morina.
 
Morina je u emisiji RTK ”Pravda na Kosovu”, rekla da su tužioci spremni da istražuju ratne zločine. 
 
”Predmet istrage za ratne zločine su 23 lica, svi Albanci. Postoji spremnost da radimo na tim slučajevima, ali da li ćemo uspešno okončati, to će se videti”, kazala je ona. 
 
Što se tiče terorizma, Morina je rekla da se specijalno tužilaštvo bavi sa 11 slučajeva povezanosti sa terorističkim organizacima kao što su Islamska država Iraka i Sirije (ISIS) i Al-Nusra, sirijski ogranak Al Kaide.
 
”U poslednje vreme suočavamo se sa pojavom odlaska naših mladih ljudi u rat u Siriji. Oni se priključuju organizacijama kao što su ISIS i Al-Nusra, koje su poznate kao terorističke. U ovom tužilaštvu ima 11 registrovanih slučajeva. Među njima je jedan slučaj koji vodi lokalni tužilac”, navela je ona.
 
”Smatram da naše društvo treba više da radi na sprečavanju toga i da radi više na obrazovanju mladih”, rekla je Morina.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.