Briselskim sporazumom se nije uspelo da se raspuste ilegalne strukture na Severu

Vesti su prevedene sa albanskog. Izvinjavamo se zbog mogućíh grešaka u prevodu.
 
Briselskim sporazumima se nije uspelo da se raspuste ilegalne strukture na severu. Osim što je uspela da se članovi MUP-a uključe u kosovsku policiju, vlada izgleda da nema ideju šta će se desiti sa "Civilnom zaštitom" koja nastavlja da radi u Severnoj Mitrovici, javila je televizija "KTV".
 
Formacije ove organizacije koja se smatra paramilitarnom, svakodnevno su aktivne na Severu. Ali se veruje da je razlog što se ova organizacija na Severu ne gasi, tendencija kupovanja socijalnog mira na Severu.
 
Bivši član Komiteta za spoljne poslove, Redžep Selimi, kaže za portal "Koha.net" da se ova organizacija treba proglasiti ilegalnom organizacijom, te da je treba raspustiti. Prema Selimiju, o kosovskim institucijama, kao unutrašnjem pitanju Kosova se nikad nije trebalo da razgovara u Briselu.
 
KTV je pokušala od zamenice premijera, Edite Tahiri, da dobije odgovore o tome šta že se desiti sa Civilnom zaštitom, jer je ona bila  uključena u razgovore u Briselu. Međutim, uprkos insistiranju i čak slanju pitanja na mejl, Tahiri nije nijednom odgovorila.
 
Video prilog KTV, možete pogledati OVDE.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.