14 dana potrage za Aleksandrom Miletićem

Danas su dve nedelje potrage za Aleksandrom Miletićem (35), koji je nestao nakon sudara dva motorna čamca na jezeru "Gazivode", u noći između pretprošle nedelje i ponedeljka. Za nestalim mladićem iz Kosovske Mitrovice i dalje traga vatrogasna jedinica iz Zubinog Potoka, zajedno sa građanima, prijateljima i porodicom, a dno jezera se pretražuje podvodnom kamerom. Ronioci su obustavili potragu nakon što je pretraženo dno jezera u okviru većeg sektora, u delu gde se nesreća dogodila, a nakon što je prošle srede pronađeno beživotno telo drugog nestalog mladića – Dušana Nikolića (35), koji je prošlog četvrtka sahranjen na groblju u Žerovnici. U ovoj nesreći stradali su još i Petar Mirković (28) i Vladan Stašić (34), koji su se zajedno sa nestalim mladićima, nalazili u čamcima, koji su se sudarili na jezeru Gazivode.
 

Povezani članci: 

Ronioci rano jutros pronašli jedno beživotno telo u jezeru "Gazivode"

Podvodnom kamerom pretražuju Gazivode; stigli ronioci i iz Beograda

Potraga za nestalim mladićima još uvek bez rezultata

I ronioci iz Kragujevca od jutros u potrazi za nestalim mladićima

Na Gazivode stižu ronilačke jedinice iz Prištine i KFOR-a i započinju dubinsku pretragu

Trodnevna žalost u Kosovskoj Mitrovici zbog smrti mladića na jezeru Gazivode

U sudaru glisera na jezeru Gazivode dva lica poginula, dva nestala

"Za nestalim A.M. se traga već 14. dan i to površinskom pretragom jezera i priobalja, ali i dubinskom pretragom podvodnom kamerom. Vatrogasna jedinica iz Zubinog Potoka, kao i građani, i dalje tragaju, pretražuje se priobalje, a ronioci su obustavili pretragu nakon što je pronađeno telo D.N, jer je po sektorima pretražen čitav pojas u kojem se nesreća dogodila, a koji predstavlja veću površinu. Podvodna kamera, u privatnom vlasništvu građanina Priboja, i dalje se koristi, i njome se vrši dubinska pretraga jezera. Ovom kamerom se sada pretražuju sektori nizvodno, prema brani. Ukoliko se kamerom bude pronašlo telo A.M., ronioci će se ponovo angažovati," rekao je za KoSSev, šef operative regionalne direkcije Kosovske policije na Severu, Miodrag Lekić.

 
Prošle srede, na seoskom groblju u Žerovnici, sahranjen je treći stradao mladić, Dušan Nikolić, koji je radio kao profesor u srednjoj tehničkoj školi u Kosovskoj Mitrovici. Sahrani Nikolića, pored rodbine i prijatelja, prisustvovao je i veliki broj stanovnika severnog Kosova.
 
Direktor Tehničke škole, Rade Tanić, rekao je da za njim i još trojicom mladih ljudi koji su nastradali, tuguju ne samo njihove porodice, već i čitava Kosovska Mitrovica u kojoj su živeli. Telo Nikolića pronađeno je nakon devet dana potrage na jezeru.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.