U Prištini se plazma-torta pravi bez plazme

plazma torta
Foto: Bebina kuhnja

Na rafovima u Prištini još uvek ima srpskih proizvoda, ali građani kažu da im više ne trebaju. Stvar ide dotle da se i „plazma-torta“ pravi bez plazma-keksa. Reporterke DW zabeležile su ovaj bojkot srpskih proizvoda.

Reporterke DW obišle su radnje u Prištini i razgovarale sa građanima. Tema razgovora bila je pre svega plazma ali i drugi srpski proizvodi. Plazmu, koja je sinonim za srpski proizvod, u Prištini, kako tvrde, niko više ne kupuje, menjaju je domaćim keksom iz Prizrena pod nazivom sempre.

Video prilog možete pogledati na sajtu Dojče vele na srpskom jeziku.

U poslastičari priznaju da je originalan recept plazma-torte podrazumevao plazmu, ali tvrde da je već neko vreme prave sa keksom sempre. Jeftiniji je i ukusniji, smatraju.

„Moramo da vodimo računa da ne kupujemo srpske proizvode, bez obzira na poreze. Moramo da ih ignorišemo,“ poručuje jedna građanka Prištine.

Srbija je na mesečnom nivou na Kosovo plasirala robu u vrednosti oko 40 miliona evra, a 2/3 uvoza činio je repromaterijal.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.