KFOR: Uručena pomoć Italije u borbi protiv Covid-19

Pandemija donacija Italija
FOTO: KFOR

Ambasador Italije u Prištini, Nikola Orlando, zajedno sa italijanskim pukovnikom Davidom Kolusijem, uručio je juče pomoć koju je obezbedila Italija institucijama na Kosovu kao odgovor na pandemiju koronavirusa, saopšteno je iz KFOR-a.

Primopredaji koja je održana u Univerzitetskom kliničkom centru Kosova u Prištini prisustvovali su vršilac dužnosti ministra zdravlja, kao i vršilac dužnosti ministra unutrašnjih poslova i javne uprave.

Iz KFOR-a navode da je ujedno održana kratka ceremonija kojom je obeležena višenedeljna inicijativa koju su zajednički sproveli italijanski civilni i vojni predstavnici na Kosovu, a s ciljem pomoći lokalnim institucijama u odgovoru na pandemiju koronavirusa.

Podsećaju da je italijansko Ministarstvo odbrane dalo svoj doprinos kroz visoko specijalizovani tim koji je u poslednje dve nedelje izvršio dezinfekciju više od 50 javnih objekata širom Kosova na 34 različite lokacije. Među tim objektima su bili i Inspektorat Kosovske policije i domovi zdravlja.

Italijanska agencija za razvojnu saradnju (AICS) ujedno je pružila doprinos ovoj akciji time što je donirala sredstva za dezinfekciju i ličnu zaštitnu opremu Klinici za zarazne bolesti Kosova. Donacija je uključivala i hirurška odela i rukavice, maske za lice i dezinfekcionu tečnost, dodaje se u saopštenju.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.