U KP-i zadovoljni integracijom pripadnika MUP-a

Šef operative Kosovske policije (KP), Željko Bojić, kaže da je integracija bivših pripadnika MUP-a Srbije u Kosovsku policijsku službu, stvar dogovora na koji se pozitivno posmatra.

Bojić za portal KoSSev kaže da bivšim pripadnicima MUP-a predstoji mnogo radnih obaveza vezano za upoznavanje sa pravilima, procedurama i pratećim formama, što znači da će se u narednom periodu, iz dana u dan, raditi na njihovom usavršavanju.

Bojić naglašava da je saradnja integrisanih pripadnika MUP-a sa ostalim kolegama, na visokom nivou, u smislu saradnje i upoznavanja sa radnim obavezama i dužnostima. "Starije kolege u potpunosti prenose svoja iskustva i znanje mlađim kolegama", dodaje on.

Upitan da kaže kakva je reakcija zajednice, Bojić kaže da je zajednica pozitivno prihvatila povećan broj policijskih sluzbenika, jer se očekuje da će povećanje broja policajaca uticati direktno na smanjenje kriminaliteta i da će samom pojavom većeg broja pripadnika KP-e, preventivno delovati na smanjenje izvršenja krivičnih dela.

"Faza integrisanja još uvek nije završena, a što se tiče smanjenja krivičnih dela, Regionalna direkcija policije je sačinila operativni plan 'Sprečavanje izvršenja krivičnih dela', po kojem rezultati ne nedostaju, ali još uvek je potrebna bolja saradnja sa zajednicom kako bi postigli i bolje rezultate i uticali na poboljšani kvalitet života svih građana Mitrovice", rekao je on.

Bojić je kazao da je do sada integrisano 230 policijskih službenika koji su uspešno završili obuku.

Ovo povećanje pripadnika Kosovske policije, kao rezultat, dalo je veći broj policijskih pešačkih i mobilnih patrola u sve četiri opštine na severu Kosova.

Govoreći o kursu koji su novi pripadnici KP-e morali da prođu, Bojić kaže da se radi o modifikovanom kursu koji je bio vezan za upoznavanje zakona, pravilnika i procedura KP-e, koji su sproveli predstavnici Euleksa u trajanju od 3 dana.

"Nakon toga, pripadnici KP-e pohađaju dvodnevni kurs rukovanja oružjem, a KP će i u narednom periodu konstantno vršiti treninge i dodatnu obuku u zavisnosti od potreba", kazao je Bojić.

A evo šta građani misle o radu policije u novom sastavu:

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.