U Devet Jugovića kod Prištine tuča i oružje

Kosovska Policija Lipljan

Kosovska policija saopštila je kasno večeras da je danas popodne u selu Devet Jugovića, kojem je sada promenjen naziv u Bardoš, kod Prištine došlo do svađe, a potom i do tuče zmeđu dva Albanca i jednog Srbina. Prema šturim informacijama Kosovske policije, spor je rezultirao „sukobom lica koja su bila naoružana“.

Nadležne policijske jedinice odmah su stigle na lice mesta, a povređenim licima ukazana je medicinska pomoć. Obavljeni su i razgovori sa porodicama kako bi se razjasnio početak sukoba, a kako se precizira u saopštenju, strane u sukobu neće dalje pokretati postupak.

Iako nisu naveli ništa više od detalja ove tuče uz vatreno oružje, u saopštenju su naglasili da Policija želi da se posveti „obezbeđivanju bezbednosti za sve građane, bez razlike, kao i za održavanje javnog reda i mira“.

U ovom selu je do rata živelo oko 150 srpskih porodica, a do prošle godine samo još dve.

Tuča se dogodila i juče u Kosovskoj Mitrovici, u etnički mešovitom naselju Bošnjačka Mahala. O tome čitajte u posebnoj vesti. A večeras je i Kosovska policija, kako KoSSev saznaje u Policiji, preventivno delovala u severnom delu Mitrovice, kada je vratila mladiće koji su sa južne strane šetali na Severu, „smanjujući rizik“ da bi moglo doći do „eventualnog potencijalnog sukoba“.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.