U automobilu u Vučitrnu zaplenjena 6 uređaja za kriptovalute sa 42 kartice

Tri akcije carine, KEDS-a i Kosovske policije za zaplenu mašina za rudarenje za samo jedan dan. U prvoj, rano jutros u zaseoku Vračeva kod Leška zaplenjene su 272 takve mašine a jedna osoba je privedena. U Prištini je potom zaplenjeno 39, a u Vučitrnu – 6 uređaja sa 42 kartice za proizvodnju kriptovaluta.

Poslednja akcija za danas u vezi sa zaplenama opreme za rudarenje izvršena je u selu Drvare u Vučitrnu. Policijska jedinica zaustavila je automobil lokalnih registarskih oznaka, da bi prilikom detaljne kontrole u ​​unutrašnjosti automobila pronašla i oduzela 6 uređaja sa 42 kartice i drugu raznovrsnu opremu za koju se sumnja da se koristila za rudarenje.

Vozač je saslušan, pa potom i pušten jer slučaj ide redovim postupkom.

Nakon jutrošnje akcije u zaseoku Vračeva kod Leška, kada su na jednom mestu zaplenjene čak 272 mašine za rudarenje kriptovaluta, policija je nastavila sa sličnim akcijama i u rejonu Prištine. Tako su policajci severne policijske stanice u Prištini pružili podršku timovima KEDS-a, zaplenivši 39 mašina za rudarenje kriptovaluta.

Kosovske vlasti su prošle nedelje odlučile da se obustavi proizvodnja kriptovaluta na Kosovu i to u okviru vanrednih mera zbog energetske krize koja je zahvatila Kosovo.

Kosovski ministar finansija Hekuran Murati je tada kazao da je odluka o zaustavljanju proizvodnje kriptovaluta na Kosovu bila neophodna.

Radi se o privremenom ograničenju proizvodnje kriptovaluta, „kako bi se sačuvali džepovi građana“, kazao je, a javili prištinski elektronski mediji.

Policija je naglasila da će se ovakve akcije nastaviti sve do potpune primene odluke kosovske skupštine i vlade.

Nastavlja se sa zaplenom mašina za rudarenje kriptovaluta: U Prištini zaplenjeno 39

Murati: 272 zaplenjena uređaja za kriptovalute trošila struju za 500 domaćinstava

U zaseoku leposavićkog kraja zaplenjene 272 mašine za rudarenje kriptovaluta

 Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.