U autobusu na liniji Kosovska Mitrovica – Beograd zaplenjeno 100.000 cigareta

14:00 – Podneta krivična prijava protiv vozača autobusa sa područja Zvečana
 
Osumnjičeni šezdesetdvogodišnji vozač autobusa, u kojem su pronađene cigarete, inače sa područja Zvečana, po nalogu osnovnog javnog tužioca u Raški je saslušan, zbog sumnje da je izvršio krivična dela – nedozvoljena trgovina i nedozvoljen promet akciznim proizvodima, i protiv njega je podneta krivična prijava, saopšteno je iz MUP-a Srbije. 
 
A kako se dodaje u ovom saopštenju, u autobusu su pronađene paklice cigareta sa makedonskim akciznim markicama, a ne kosovskim – kako je ranije saopšteno iz Uprave carina. 
 
11:00 – U autobusu na liniji Kosovska Mitrovica – Beograd zaplenjeno 100.000 cigareta
 
U autobusu koji prevozi putnike na redovnoj liniji Kosovska Mitrovica – Beograd, sinoć oko 20 časova, u Raški, pronađeno je 100.000 cigareta sa kosovskim akciznim markicama, saopšteno je iz Uprave carina Srbije. Cigarete i autobus u kojem su pronađene cigarete, kao i jedan od vozača, predati su policiji.
 
Nakon što su policajci posumnjali da se u autobusu koji putnike prevozi na redovnoj liniji Kosovska Mitrovica – Beograd krije krijumčarena roba, carinici mobilne ekipe Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja Uprave carina iz Kraljeva, sinoć su oko 20 časova, kada se autobus već nalazio u Raški, izvršili "detaljan pregled" autobusa.
 
Cigarete su pronađene u fabričkim šupljinama ispod zadnjih sedišta autobusa, a nakon što je taj deo autobusa razmontiran, otkriveno je da se u njemu nalazi 500 boksova cigareta "Pall Mall" sa kosovskim akciznim markicama, navodi se u pisanom saopštenju iz Uprave carina Srbije.
 
Otkrivene cigarete, autobus, kao i jedan od vozača, predati su policiji.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.