U Aranđelovcu prinudno iseljena porodica s Kosova, više privedenih

Iseljena porodica sa Kosova
Foto: Printscreen, N1

Video snimak N1 možete pogledati ovde.

Građani Aranđelovca pokušali su jutros da spreče iseljenje porodice Jašović u ulici Cara Dušana bb, ali u tome nisu uspeli jer je policija privela više članova porodice, kao i njihove rođake i prijatelje koji su pružali otpor tokom iseljenja.

Branka Jašović za N1 kaže da ni porodica, ni njihov advokat nisu dobili dokument na osnovu kog ih iseljavaju iz kuće u kojoj žive od kada su izbegli sa Kosova, kao i da se objekat koji je predmet spora vodi pod Cara Dušana 3.

Privedeni se, kako kaže Branka Jašović, i dalje nalaze i stanici policije.

„Blokirali su sve ulice, mi nismo znali o čemu se radi. Nije nam nikakav zaključak uručen, ništa nije stiglo da će danas neko da nam bane. Ceo kraj je bio blokiran kao da smo kriminalci. Nas niko nije ni obavestio da bi do ovoga moglo da dođe. Priveden je moj suprug, moja ćerka, dever, snaha, još troje rođaka i svi koji su pokušali da se suprostave“, kaže ona.

Jašovićeva objašnjava da njen suprug nije hteo da izađe iz kuće, ali da je nakon ćerkinog vrištanja izašao, i da je tada uhapšen i „uguran u maricu“.

„Onda su došli gore (u kuću). Obili su vrata, i ušli su nasilno. Ja sam im tražila dokument ili da mi kažu na osnovu čega oni dolaze, ali mi nisu rekli“, objasnila je Jašović.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.