Tužilaštvo: S. T. se tereti za ratne zločine počinjene ’99 u Vučitrnu, zatražen pritvor

tužilaštvo
FOTO: Shutterstock

I Kosovsko specijalno tužilaštvo potvrdilo je da se juče uhapšeni S. T. tereti za ratne zločine počinjene tokom 1999. Saopštili su i da je Osnovnom sudu u Prištini upućen zahtev za određivanje pritvora.

S. T. je osumnjičen da je 6. aprila u selu Reznik i 2. maja 1999. u Vučitrnu, kako navodi Tužilaštvo, zajedno sa drugim uniformisanim licima učestvovao u zlostavljanju, maltretiranju, pljački, ubijanju civila i nasilnom raseljavanju.

„Usled ovih inkrimišućih radnji okrivljenog, Specijalno tužilaštvo podnelo je zahtev Osnovnom sudu u Prištini, za određivanje mere pritvora, u cilju obezbeđenja prisustva osumnjičenog u postupku“, navodi Specijalno tužilaštvo u saopštenju.

S.T. inače bivši pripadnik Kosovske policije iz severnog dela Mitrovice, uhapšen je sinoć, što je saopštio i direktor Kancelarije za KiM, Petar Petković.

Njegova supruga je danas za RTS kazala da mu se na teret stavljaju ratni zločini.

Kosovska poilcija je jutros u dnevnom izveštaju, bez iznošenja inicijala, saopštila da je uhapsila Srbina koji se tereti za ratne zločine počinjene u Vučitrnu.

Na upit KoSSev portala o hapšenju S. T, iz policije su nas uputili upravo na ovo saopštenje.

Advokat uhapšenog, Dejan Vasić za Radio Kontakt plus kazao je da je S. T. priveden kada je u južnom delu Mitrovice hteo da kupi lekove, te da se sada nalazi u Prištini. Kazao je i da će se o određivanju mere pritvora odlučivati sutra.

Pročitajte još:

KP: Uhapšeni Srbin tereti se za ratne zločine u Vučitrnu ’99

Srpska lista osudila hapšenje još jednog bivšeg pripadnika KP

Petković: Uhapšen još jedan bivši policajacPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.