Tužilaštvo Kosova: Nema dokaza o postojanju dela ratnog zločina u slučaju Rikala

Na osnovu preliminarne istrage, nema dovoljno dokaza o postojanju krivičnog dela ratnog zločina u slučaju ministra poljoprivrede u Vladi Kosova, Nenada Rikala, potvrdilo je danas Specijalno tužilaštvo Kosova. U slučaju novih dokaza, može se pokrenuti nova istraga, dodaju.

Tužilaštvo je saopštilo da nema dokaza nakon što je, podsećaju, Kosovska policija sprovela istragu prikupivši neophodne informacije, a posle medijskih izveštaja i navodnih svedočenja stanovnika u prištinskom naselju Dardanija da ih je Rikalo navodno zlostavljao tokom rata na Kosovu. 

Napisi u albanskim medijima o navodnom zlostavljanju albanskih civila pojavili su se neposredno nakon što je formirana Vlada Ramuša Haradinaja. Usledili su, potom, i zahtevi predstavnika opozicije za Rikalovom smenom, dok je premijer Kosova rekao da, prema informacijama koje je dobio od institucija – kosovski ministar nije uključen u navodno zlostavljanje Albanaca. Oglasio se, zatim, i sam Rikalo. Demantovao je navode medija, ističući da "ni u jednom trenutku nije učinio ništa loše nijednom Albancu na Kosovu".


Pročitajte još:

Drecun dobio "poklon". O Rikalu i u BG i u PR​

SRS o Rikalu: Čije interese štite Srpska i nametnuti predstavnici Srba?​

Oglasio se Rikalo: Nisam učinio ništa loše nijednom Albancu, sve vreme radim na pomirenju

Reagovao Haradinaj: Ministar Rikalo nije bio uključen u zlostavljanje Albanaca

Pacoli traži da Haradinaj razreši ministra poljoprivrede Nenada Rikala


 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.