Opremljeno novoizgrađeno obdanište u Leposaviću

Novi objekat predškolske ustanove u Leposaviću, čija je izgradnja završena marta prošle godine – opremljen je. Sledi upućivanje predloga Ministarstvu prosvete Srbije da ovo obdanište uvrsti u sistem predškolskih ustanova, te prijavljivanje i upis dece – kazao je aktuelni gradonačelnik Leposavića, Dragan Jablanović. On je juče i obišao ovaj objekat sa vaspitačicama.

"Ovo je jedan od najlepših vrtića, ne samo u opštini Leposavić, nego na širem prostoru cele naše Republike Srbije, jer je rađen po standardima Evropske unije," kazao je Jablanović. 

Naveo je i da će ovo obdanište biti od koristi, pre svega, roditeljima, jer postojeća predškolska ustanova u Leposaviću, po Jablanovićevim rečima, zadovoljava samo 50 odsto kapaciteta mesne zajednice Lešak.

Objasnio i da opremanje obdaništa nije završeno ranije zbog procesa odobravanja sredstava, a kasnije i tenderske procedure. 

Vrednost objekta čiju je izgradnju finansirala Evropske unije je 466.000 evra. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.