"Revizor" u Zubinom Potoku, "Trio Kazablanka" u Gračanici

Predstava "Revizor", švajcarskog režisera Maurisia Farea, biće odigrana večeras u Zubinom Potoku. Gotovo istovremeno, u Gračanici će biti održan koncert filmske i klasične muzike grupe "Trio Kazablanka"

Proslavljeno delo Nikolaja Gogolja bavi se korupcijom u carskoj Rusiji, kao i malograđanskim odnosom prema vlasti u provincijama. Ove dve teme, dovoljan su razlog da ova predstava i dva veka od kad je napisana, bude aktuelna i popularna na prostoru Balkana. 

U predstavi osim glumaca Narodnog pozorišta iz Prištine – Milana Vasića, Anike Grujić, Bojana Stojčetovića, Branka Babovića i Nebojše Đorđevića, igraju i gostujući saradnici prištinskog teatra Aleksandar Mihailović, Jasminka Hodžić i Bojan Veljović.

Predstava počinje u 20 i 30, u Domu kulture. 

Koncert filmske i klasične muzike "Muzika pokretnih slika" u gračaničkom Domu kulture počinje pola sata ranije. Nastupaju soprani Branislava Podrumac i Nataša Radovanović i pijanistkinja Dragana Anđelić-Bunjac. Na programu su najlepše melodije iz filmova, koji su postale standardi džeza i evergrina.

Ulaz je slobodan.
 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.