Turistički potencijali KiM na ovogodišnjem sajmu turizma u Beogradu

FOTO: Beogradski sajam/Fejsbuk

Na 44. Međunarodnom sajmu turizma, u hali 4 Beogradskog sajma, od 23. do 26. oktobra, a pod sloganom „Doživi Kosovo i Metohiju“, na štandu Kancelarije za KiM, biće predstavljen turistički potencijal KiM, saopštila je ova institucija.

Manastiri Eparhije raško-prizrenske, opštine Zubin Potok, Kosovska Mitrovica, Zvečan, Orahovac, Štrpce, Leposavić, grad Priština, kao i Kosovsko Pomoravlje (Gnjilane, Novo Brdo, Kosovska Kamenica i Vitina), predstaviće svoje potencijale.

Tu je i banjski i planinski turizam, gastronomski specijaliteti, kvalitetna vina, sportska dostignuća, privredni potencijali, kao i prirodna bogatstva u ovim mestima.

„Pored brojnih sadržaja u vidu prezentacija turističkih destinacija Kosova i Metohije, posetioci će na štandu Kancelarije za KiM moći da uživaju u bogatom kulturno – umetničkom programu i degustaciji domaćih proizvoda i vina sa Kosova i Metohije“, najavljuje Kancelarija za KiM.

Predstavljanje opština Zubin Potok i Kosovska Mitrovica zakazano je za 23. februar od 12.00, odnosno 14.00 časova.

Opština Zvečan i grad Priština, svoje potencijale predstaviće dan kasnije od 10.00, odnosno od 14.00 časova.

25. februara od 12.00 časova, na sajmu će se predstaviti Kosovsko Pomoravlje, dok će se dan kasnije, u istom terminu, sa svojim proizvodima predstaviti opština Leposavić.

Ujedno, tokom vikenda, 25. i 26. februara, na štandu Kancelarije za KiM svoje proizvode izložiće vinarije „Antić“ iz Orahovca, „Brkić“, „Đuričić“, „Manitašević“, „Lukić“, „Petrović“ i „Micić“ iz Velike Hoče, kao i mali podrum „Jevremović“ iz Leposavića.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.