Osumnjičenom za pretnje novinaru Žig infa određena mera zabrane prilaska

FOTO: N1

Prvi osnovni sud u Beogradu, odredio je M.M. meru zabrane prilaska, komuniciranja i sastajanja sa Željkom Matorčevićem, zbog sumnje da mu je pretio i tako ugrozio njegovu sigurnost, saopštilo je danas Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu.

Ovo tužilaštvo navodi da je Prvom osnovnom sudu u Beogradu podnelo predlog da se M.M. odredi pritvor u trajanju od 30 dana, jer postoje okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke.

Matorčević je rekao za sajt UNS-a da je M.M. prijavio policiji zbog toga što mu je ispred sudnice rekao da izađe napolje jer će nastradati. Matorčević dodaje da je M.M. pitao da li je to njemu upućeno, a potvrdu je dobio ne samo od njega, već i od Dragoljuba Simonovića koji je okrivljen za paljenje kuće Jovanovića.

„U sudnici je bilo dosta ljudi koji su pratili suđenje, a među njima je bio i M.M. koji se javno deklariše kao prijatelj Simonovića. Kada se završilo ročište, izašli smo iz sudnice. Čekao sam kolegu Jovanovića. Izašao je M.M. koji je prošao pored mene i pitao šta radim tu, opsovao i rekao ‘izađi napolje, nastradaćeš’. Pitao sam ga da li to meni govori, na šta je Simonović odgovorio ‘Da, tebi kaže’, a Marčeta potvrdio ‘Da, da, tebi’“, rekao je Matorčević.

M.M. je na današnjem saslušanju u tužilaštvu negirao da je počinio krivično delo za koje se tereti.

Tužilaštvo će u daljem toku postupka ispitati svedoka oštećenog, kao i ostale svedoke događaja, te preduzeti druge radnje potrebne za donošenje odluke.

Pročitajte još:

Muškarac pretio novinaru Žig infa na suđenju, određeno mu zadržavanje

Ukinuta presuda Igoru Novakoviću u procesu za paljenje kuće novinara Jovanovića

Apelacioni sud ukinuo još jednu presudu za paljenje kuće novinara, suđenje ponovo odloženo

Posle tri godine suđenja O.sud nenadležan, Jovanović naknadu za paljenje kuće mora da traži pred Višim

Apelacioni sud ukinuo presudu Simonoviću za paljenje kuće novinara

NUNS zabrinut za bezbednost novinara Milana JovanovićaPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.