Trovanje pasa se nastavlja

Psi pas Mitrovica
Ilustracija/FOTO: RTV Kim

Upozoravamo čitaoce da tekst sadrži fotografije uznemirujućeg sadržaja

U Kosovskoj Mitrovici nastavlja se trovanje životinja. Na dečijem igralištu u blizini motela Biševac, pronađena su tela dva psa. Marijana Pantić iz Udruženja za zaštitu životinja „Šapa“ rekla je u telefonskoj izjavi za RTV Kim da su ovaj slučaj, kao i prethodne prijavili policiji, ali da još uvek nema informacija o tome ko truje pse.

„Jutros smo dobili informaciju od građana da dođemo i spasimo jednog psa, ali nismo uspeli. Pas je izadahnuo od prevelike količine otrova baš na dečijem igralištu. Uglavnom su svi psi otrovani u okviru univerzitetskog centra“, rekla je Pantićeva i dodala:

„Našli smo ostatke kobasica sa jarko crvenim otrovom. Sve što smo našli mi smo pokupili, ali sumnjamo da ima još puno bačenog otrova u okolini koji nismo pronašli. Moguće je da će narednih dana psi to da pronalaze i da ćemo imati još ovakvih slučajeva“.

Ona ističe da su poslednji slučaj, kao i sve prethodne prijavili policiji koja je izvršila uviđaj, ali da konkretnih informacija o tome ko truje pse nema.

„Policija je izašla na lice mesta, slikali su uginulog psa, mi smo dali izjave, ali nažalost i dalje ni jedan slučaj nije rešen“, kazala je Pantićeva.

Pročitajte još:

Nova serija trovanja pasa u Mitrovici: Za sada poznato da je 17 uginulo

Udruženje Šapa: Nastavlja se trovanje pasa u Mitrovici



Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.